Polkumme

Miten tulimme tähän?

Ensiajatus heräsi omalla viiden omistajan mökillämme. Juhannuksena sovimme puhelimitse ja erilaisilla viesteillä tuotavista ruuista, juomista ja vapaa-ajan välineistä. Lopputulos oli usein se, että toimme kuitenkin samoja asioita – tikkatauluja, kelluntaliivejä, pelivälineitä, ruokia. Pahimmillaan reissun päätteeksi jouduimme heittämään ruokatarvikkeita roskiin. Saatoimme käydä omilla autoillamme aivan samoissa kaupoissa ostamassa samoja tuotteita.

Myös mökillä tehtävien erilaisten pienempien ja suurempien kunnostustöiden tai lisärakentamisen sopiminen sekä vapaa-ajan viettämiseen liittyvien välineiden hankkiminen oli haastavaa. Usein hankinnat ja projektit jäivät haaveiksi, koska niistä ei ehditty tai haluttu puhua silloin harvoin kun olimme yhdessä paikalla ja mieluummin nautimme hetkestä.

Tarvitsimme paremman kanavan yhteistyöllemme. Näin syntyi SUPERMÖKKILÄINEN.

Minne olemme menossa?

Olemme ideoineet ja valmistelleet SUPERMÖKKILÄISEN® sisältöä ja ulkoasua alkuvuodesta 2022 alkaen. Syksyllä 2022 testasimme palvelua koekäytöllä. Koekäytöstä saatujen kokemuksien ja palautteen perusteella hioimme Supermökkiläisen ensimmäisen version julkaistavaksi joulukuussa 2022. Toimintaa ja sen sisältöä kehitetään edelleen. Palaute ja parannusehdotukset ovat siksi aina tervetulleita.

Alustapalvelu, digimökkikirja SUPERMÖKKILÄINEN®, on siis nyt saatavilla. Sen avulla mökkiläiset voivat hyvissä ajoin valmistella hankintojaan, pyytää tarjouksia ja tehdä tilauksia ennen kesäkautta.
Etenkin tänä vuonna 2023 saattaa keväällä myöhään tehtävillä tilauksilla olla haastetta toteutua maailmantilanteen ja siitä seuraavien tavallista pidempien toimitusaikojen vuoksi. Päiväkirja, vieraskirja, muistilistat valokuvaominaisuuksilla, huoltotiedot ja talouden hallinta ovat myös käytettävissä. Paikallisten tapahtumajärjestäjien kanssa tehdään yhteistyötä ja tapahtumien tietojen saamiseksi käyttöön kesäsesongiksi.

Tulevaisuuden kehitysaiheita ovat tietojen hyödyntäminen vuokrauksessa ja mökkikaupoissa sekä mökkimiljööseen ja Suomen luontoon sijoittuvan pelimaailman tekeminen. Näiden eteen teemme töitä ja tulemme tarjoamaan ne vielä kesän 2023 aikana liittyville ensimmäisenä ja voimassa oleviin tilauksiin sisältyvänä. Hauskuutta ja pelinomaisuutta tavoittelemme jo Supermökkiläisen peruskäyttöönkin.